Jan Lund i egne ord

Jeg startede min sang-uddannelse på konservatoriet med at studere klaver i 7 år!

Efter mine konservatorieuddannelser som pianist og siden sanger, har jeg studeret sang hos Tonny Landy i en længere årrække, og siden hos Professor Kirsten Buhl Møller samt Susanna Eken. Der ud over har jeg studeret i London hos Thomas Hemsly og i Rom hos hhv. tenoren Angelo Degl´Innocenti samt tidlig-musik eksperten Margareth Baker-Genovesi.

Undervejs i min karriere har jeg modtaget adskillige priser og legater, blandt andre: Spies fonden – Årets sanger 1994, Operaens Venner, og Dronning Ingrids Romerske Fond.

Sammen med sopranen Elsebeth Dreisig har jeg stiftet det lille spændende og progressive operakompagni ”DogmeOpera”. Desuden er Elsebeth Dreisig og jeg sangerne bag den vidtfavnende danske sangduo Duetten på Pletten.

I 2009 afsluttede jeg en Master i Elite-Sangpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium – en uddannelse jeg tog sideløbende med min karriere som operasanger. Samme år blev jeg ansat som sanglærer samme sted. I dag er jeg ansat som Studielektor på DKDM og underviser i sang og sangpædagogik. Desuden underviser jeg på Sjællands Kirkemusikskole i Roskilde, på MGK på Frederiksberg Musikhøjskole, samt private sangelever.

Privat er jeg gift med multikunstneren, portrætmaleren Mikael Melbye, og ud over tiden i vores skønne hus midt i Roskilde tilbringer vi så meget af året som muligt i vores hus i Toscana i Italien sammen med vores Dansk/svenske Gårdhund Totò

😉