Projekter

Duetten på pletten

Sopranen Elsebeth Dreisig og tenoren Jan Lund har sunget sammen i adskillige år.

Samarbejdet startede på Den Jyske Opera tilbage i 1996 hvor vi begge blev ansat som helt unge operasolister. Siden er det blevet til adskillige forestillinger og koncerter sammen over hele landet.

Vi har ligeledes været drivkræfterne i det spændende og succesombruste operakompagni DogmeOpera, som har turneret landet tyndt med sine spændende forestillinger.

Duetten på Pletten er vores nyeste udspil; en vokal duet som tilbyder koncerter til stort set ethvert formål og sted, med fokus på skønsang og kvalitet.

For yderligere Information og inspiration til netop DIT arrangement, besøg hjemmesiden www.duettenpaapletten.dk

Carl Nielsen Trio

”Carl Nielsen i nye Klæder”

Kærligheden til Carl Nielsens store vidunderlige sangskat var startskuddet til Carl Nielsen Trio.

De tre musikere i Carl Nielsen Trio – alle med udgangspunkt fra Nordjysk Musikkonservatorium, nu aktive medspillere i det Københavnske musikliv – fik, med et stort legat fra Carl Nielsenfonden i ryggen, en række meget forskellige nulevende danske komponister til at arrangere Carl Nielsens sange for Carl Nielsen Trio. Komponisterne er Jens Hørsving, Fuzzy, Jørgen Lauritsen, Peter Bruun, Jesper Koch, Niels Rosing-Schow og tidligere rektor for Nordjysk Musikkonservatorium Erik Bach – og det er i disse komponisters nye klæder Carl Nielsen Trio vil synge og spille Carl Nielsens elskede sange, salmer og viser.

Carl Nielsen Trio består af:

Tenor – Jan Lund

Fløjter – Karen Skriver Zarganis

Guitar – Michael Norman Sørensen

For booking og yderligere information se venligst www.carlnielsentrio.dk

Jan Lund & Kristian Gantriis

Tenoren Jan Lund og guitaristen Kristian Gantriis har sammen, og hver for sig høstet anerkendelse på den nationale, som internationale scene. De er på hver deres felt anset som nogle af de betydeligste aktører. Med deres musikalske gennemslagskraft og overbevisende formidling, skaber de et rum, hvor publikum føler sig trygge og afslappede. Således at man kan tillade sig, at åbne sig fuldt op og få en oplevelse, der hænger ved i lang tid.

Booking og yderligere information via kontaktsiden.

DogmeOpera

Og hvad er så DogmeOpera for en størrelse?

I 2003 skulle Den Jyske Opera med kort varsel sætte en forestilling på plakaten, som erstatning for en aflyst nyproduktion. Operasangerne sopranen Elsebeth Dreisig og tenoren Jan Lund blev spurgt om de ville være med til at kreere en lille mobil forestilling, der skulle kunne spilles på selv de mest intime steder; fra de små skønne teatre rundt om i landet, til ældrecentre, højskoler, gymnasier mv. Pianisten Thomas Rischel, operachef Troels Kold og de to sangere gik derpå i arbejdslejr, og skabte en lille perle af en forestilling: DogmeOpera. Der blev lavet de obligatoriske 10 dogmeregler – om end knap så alvorlige og selvhøjtidelige som filmens dogmeregler. Opera og operettegenren blev taget under kyndig, kærlig og absolut uselvhøjtidelig behandling. Konceptet hed et skærmbræt og en stumtjener med læssevis af kostumer, og derpå alle skift synlige for det klukkende og undrende publikum.

Efter en succesrig turné i Jyske Operas regi, ”forærede” operaen produktionen til de tre kunstnere, som dannede konceptet ”www.dogmeopera.dk”, og forestillingen turnerede videre et par år.

På utallige opfordringer skabte de tre kunstnere nu deres forestilling nr. 2; ”To mand frem for en Diva”. Troels Kold var atter ”ukrediteret instruktør”, og Mikael Melbye kom ind over som ”kunstnerisk konsulent” – skærmbrættet de udvidet og nydesignet. Det Kongelige Teaters kostumeafdeling solgte med usædvanlig velvillighed alle kostumerne til forestillingen,

Musikken? Tjaaa – Måske lidt Verdi, lidt Mozart, lidt Wagner, lidt Monteverdi, lidt Strauss (men hvem af dem?) – ja, hvem ved hvad vi fandt på? Et er dog sikkert; ved et legat fra Statens Kunstfond kunne DogmeOpera bestille et helt nyt værk. En vidunderlig vanvittig scene af komponisten Andy Pape.

Forestillingen har turneret i det ganske danske land med hele den fejende forestilling på et par timer – men måske der kun ønskes en turbo-udgave på blot en times varighed, eller måske et intimt uddrag på blot 30 min. til et galleri, en privat fest, en galla middag, eller, eller, eller… Ja, kort sagt DogmeOperas nye forestilling ”To mand frem for en Diva” kan det hele.

Så tag Dem i agt og spænd sikkerhedsbælterne, læn Dem trygt tilbage i sæderne – hvis De tør – husk lommetørklæde til tårer af enhver art…

Besøg evt. www.dogmeopera.dk for yderligere information, booking og meget, meget mere…